Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^ ...proruská klaka Vám dá..;-) U mě výborný. Už jsem skoro myslel, že jsem snad jediný, kdo to tak vidí.

4 2
možnosti
MS

Před chvilkou jsem slyšel v našem ČRo zprávu, že US hodlají do roku 2018 osadit Polsko raketovými základnami. Tak nevím, co si o tom myslet.

2 1
možnosti
JK

Keby sme žili v socíku, tak by by si bol vzorný člen Socialistického svazu mládeže, svazák a pravdepodobne aj kandidát na členstvo v KSČ. Pretože presne ľudia tvojho kalibru a vnímania sveta boli vtedy práve takto aktívni - pchali sa do zadnice súdruhov, kde len mohli.

Teraz už socík nie je, ale zato máme diktatúru Bruselu. A ty presne kvákaš to, čo prichádza z Bruselu, a ešte k tomu pridávaš vlastné iniciatívne nezmysly. Pre zmenu sa pcháš do zadnice Bruselu. ;-D

Časy sa menia, ale charaktery ľudí (resp. jednotlivých typov ľudí) nie...

Možno to ale raz dotiahneš na eurokomisára. Na Slovensku sme tiež v 80. rokoch mali podobne iniciatívneho zväzáka a teraz je z neho predseda vlády... :-)

5 3
možnosti
Foto

Synku ty si pleteš pojem a průjem. Krom toho si vymýšlíš a lžeš tak jako ty naše demagomozkovny - média. Antonín Kalista níže má plnou pravdu a já s ním souhlasím. Ubohé, hodno mediálně zmasírovného serviláčka. Toho, kterému se bulíkuje a on to baští i s navijákem.... Rv

6 5
možnosti
AK

Je mi šedesát osm roků. Přečetl jsem hory knih a literatury vůbec. Číst umím již od šesti let svého věku, tedy trochu nadprůměrně brzy. Ale za těch šedesát dva let aktivního soustavného čtení, jsem dosud takovou magořinu nečetl.....

9 5
možnosti
FK

Tomu se rika senilita...

3 7
možnosti
IM

I10v66o 36M84i82l76d39a

18. 3. 2014 13:28

...na Ukrajině, jejíž výsostné území válcují ruské obrněné transportéry a udupávají vojáci...   z jaké brožury jste to vyčetl?

jak vidno, nadšenců anarchie a násilí je furt dost

9 7
možnosti
BM

Takhle vynikající text jsem snad na idnesu nikdy nečetl. Nezbývá než souhlasit.

9 6
možnosti
IM

I42v51o 24M49i88l53d82a

18. 3. 2014 15:00

to je ironická poznámka, viďte?

3 5
možnosti
VO

V32i74t 10O77t67a92h63a47l

18. 3. 2014 12:58

Víceméně objektivní zhodnocení důvodů a ambicí Ruska ztrácí ovšem jakoukoli věrohodnost v kombinaci se zcela neobjektivním adorováním USA. 

Rusko stejně jako Čína nebo USA má NAPROSTO  stejné ambice, cíle a "morální" právo rozhodovat o osudu a nejlepší možné budoucnosti lidí z cizích států, kteří o to nestojí. 

Všechny tyto státy v oblastech, které se rozhodly prohlásit za svou "zónu vlivu" uplatňují své mocenské vize a svou verzi uspořádání světa a ždímání zdrojů (ať už lidských nebo přírodních)

Proto Američany zajímá porušování lidských práv v Kuvajtu, Iráku, Afghánistánu a je jím úplně u zadnice totéž v Somálku a Keni. 

Navíc, naprosto nejlepší způsob, jak udržet voliče na uzdě jako správné poslušné ovečky, je ukázat jim jednoduše identifikovatelného nepřítele, proti kterému je třeba se spojit.  

Pro USA to byli dlouhou dobu "ti zlí teroristé" - tedy blíže neurčená skupina těch, co nesouhlasí s politikou USA (a udělali totéž, co dělá USA poslední století - napadli Američany na jejich území prostředky, jež měli k dispozici). Pro jakýkoli zásah kdekoli na Zemi pak stačilo říct, že jde o preventivní ochranu "proti těm zlým teroristům" - náhodou vždy v oblastech, kde se následná rekonstrukce válkou zničených vybombardovaných zemí dá zaplatit levnější ropou pro hodné osvoboditele. Tohle je "šíření správné cesty dle USA" za účelem získání vlivu a odbytiště pro své výrobky. V zásadě stejně  jako dříve ožírali ohnivou vodou indiány a anektovali postupně jejich území.  Rusko, díky jiné mentalitě, používá jiné metody,  šíří svou verzi  "nejlepší cesty" podobně a za zcela stejným účelem jako "ti hodní Američané".  Nejprve podpoří opozici, která se jim v daném regionu hodí, pokud získá dostatečnou "demokratickou podporu" získá loutkový satelit  (Bělorusko, Janukovyčova Ukrajina), pokud neuspějí, podpoří chaos a jdou chránit své občany. Zásadní rozdíl proti Američanům, kteří jdou chránit "své občany" kamkoli, kde  "asi jsou ZHN, ale určitě je tam ropa"?

11 7
možnosti
VO

V73i74t 48O22t28a38h39a36l

18. 3. 2014 13:03

Ani Rusku, ale ani USA nejde o obyvatele země, kam pořádají "osvobozeneckou výpravu za účelem šíření svého nejlepšího zřízení a zbudování prodejen ať už pirožků nebo McDonalds". Jde jim o nerostné suroviny, strategicky významná území a odbytiště výrobků. Bez ohledu zda o ně místní obyvatelstvo stojí. 

Otázka je, jak by volili obyčejní lidé, kdyby si mohli vybrat. Zda ruskou okupaci nebo americké humanitární bombardování? 

Většina by si vybrala podle mého jednoznačně. Rusáci i Amíci, táhněte s vašimi verzemi do svých zemí a nechte zbytek světa ať si žije podle svého.

10 4
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2432x
Autor se zajímá o historii a současnou společenskou a politickou situaci v zemích Evropy.



Na mé texty ani na jejich části si nevyhrazuji práva. Jakýkoliv text nebo jeho část může být citován nebo jinak použit. Žádná osoba ani organizace nemají právo omezovat svobodné a bezplatné šíření textů z tohoto blogu.