Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

US občanů, je cc. 3% celé populace. Vlastní, 50% všech zbraní na celé zeměkouli. Rusko mají obklíčené ze všech stran. Jsou vlezlí téměř ve všech státech světa. 760 vojenských základen po celém světě. A vy máte hrůzu s Rusů??

USA je ekonomicky a finančně v p...a pokud nezačnou velkou válku tak jsou v p....definitivně. Pane Dlohoš probuďte se.

1 1
možnosti

hrůzu z rusů má hodně lidí a dle mého právem. Vy mluvíte o USA -  a já vám řeknu, že bych byl radši okupovaný vojsky USA než vojsky ruskými - když už

4 0
možnosti
Foto

Fašistickou klikou není řízená Ukrajina ale Rusko. A bohužel náckové z Kremlu mají k dispozici výkonné tajné služby, velkou armádu a jaderné zbraně. Bůh ochraňuj svět.

7 7
možnosti

Mladý muži,

v rámci mého povolání se již mnoho let zabývám problematiky žadatelů o azyl v ČR a mohu Vás ujistit, že navzdory Vašim analýzám z mně neznámých zdrojů mnoho ukrajinských Rusů už leta letoucí před posledními událostmi na Ukrajině zmiňovalo i pronásledování ze strany Ukrajinců pro svůj ruský původ. A tím nemyslím jen napadení na ulici, když někdo telefonuje v ruštině, ale i potíže s úřady či dokonce policií (i když tam šlo většinou spíš o úplatky dlužno přiznat).

Samozřejmě můžete namítnout, že šlo o čistě účelová tvrzení ve snaze získat azyl, nicméně tohle nikomu jako argument nepomohlo a oni to samozřejmě dobře věděli, takže neměli důvod si to vymýšlet.

Při udělování mezinárodní ochrany (rozuměj azylu) samozřejmě MVČR vychází z podobných zpráv jako Vy, takže žádnému z ukrajinských Rusů tyto řeči moc nevěří, resp. odkazuje je na podání trestního oznámení u ukrajinských orgánů činných v trestním řízení apod., tak jak to umožňuje zákon.

Ovšem jedna věc jsou oficiální "zprávy" a druhá fakta. Zkuste někdy mimo surfování po internetu jít mezi lidi.

Přeji hezký den.

3 2
možnosti

J74o12s60e30f 53V42a62l19a

7. 5. 2014 11:13

Vazeny pane, protoze jste zrejme profesional, polozim Vam otazku tykajic se azylu : jake jine duvody pro (uspesne !!!) vyrizeni azylu v CR krome rasoveho a narodnostniho utlaku  mi uznate, pokud budu bezny Ukrajinec, ktery neni politicky pronasledovan.? Obavam se totiz, ze (ciste hypoteticky) Vase informace nemusi byt relevatni, protoze se profesionalne setkavate pouze s velmi specifickou skupinou obyvatel, ktera navic ma moznost se na podobne rozhovory pripravit dopredu. Mam dokonce i par informaci o tom, co museli uvadet kdysi emigranti z CSSR v Nemecku, aby dostali azyl.......a vetsina z toho byla take na hranicich pravdy

3 0
možnosti
Foto

Pokračování. Vezmeme-li v úvahu 538 nejvýše postavených osob v porevolučním Rusku, jsou to 1 Čech, 1 Maďar, 2 Gruzíni, 3 Poláci, 3 Finové, 10 Arménů, 11 Němců, 31 Rusů, 34 Lotyšů a 442 Židů (82%), přičemž v celé Ruské říši žily pouze 4 miliony Židů, hlavně na Ukrajině, Bělorusku a východním Polsku. A pojďme ještě dál „PRVNÍ RADA LIDOVÝCH KOMISAŘŮ“, což by se dnes dalo srovnat s ministry, kteří tvoří vládu, byla složena takto: Z 22 ministrů první sovětské vlády bylo tedy 17 Židů, 3 byli počítáni za Rusy (Lenin, Čičerin, Lunačarskij), 1 Gruzínec (Stalin) a 1 Armén (Protian) Další významné vládní isntituce vypadaly velmi obdobně.

Vojenský komisariát se skládal z 35 Židů, jednoho Němce, 7 Lotyšů, ale ani jednoho Rusa.

Komisariát vnitra: 43 Židů, 10 Lotyšů, 3 Arméni, 2 Poláci, 2 Němci, 2 Rusové.

Komisariát zahraničí: 13 Židů, 1 Lotyš, 1 Němec, 1 Rus.

Komisariát financí: 24 Židů, 2 Lotyši, 1 Polák, 2 Rusové.

Komisariát justice: 18 Židů, 1 Armén, 0 Rusů. Provincionální komisaři: 21 Židů, 1 Lotyš, 1 Rus. Byro prvního sovětu zástupců dělníků a vojáků v Moskvě: 19 Židů, 3 Lotyši, 1 Armén, 0 Rusů. Ústřední výkonný komitét 4. ruského kongresu zástupců dělníků a rolníků: 33 Židů, 1 Rus (Lenin). Zodpovědní redaktoři tehdejších novin (Pravda, Izvěstija, Znamja Truda atd.): 41 Židů, 1 Rus (Gorkij).

2 2
možnosti

Ono to tak vypadá, že funkce jsou početně ve prospěch Židů. Je to svým způsobem pochoipitelbné. Na Brně   venkově  ze zajatců 1 Svěrtoivé války

byl kolem 50 procent a více negramotných.

      Ti zajatci co uměli čt byli procentulně hodně  Židé..

  No taskl zastávali veřerjné funkce, co je na tom ??

1 0
možnosti

Karma a díky za tu tabulkuR^

2 1
možnosti
Foto

Také zajímavá informace i když staršího data. Jak to s  revolucí v Rusku doopravdy bylo.

„Pan Shiff vždy používal své bohatství a vliv na prosazování zájmů svého národa. Financoval nepřátele autokratického Ruska a využil svůj vliv k zabránění přístupu Ruska na finanční trhy v USA.“ (The Jewish Communal Register of New Yourk 1917-1918)

 Mimo jiné pan Shiff přispěl 20miliony dolarů na bolševickou revoluci v Rusku. Což mu později jeho židovští „spolubojovníci“ oplatili tím, že uložili do bankovního domu Kuhn and Loeb přes 600 milionů rublů.

 7.listopadu 1917 se komunistům povedlo to, co velmi dlouho plánovali – svržení carského Ruska.

V čele revoluce stálo 6 nejvýznamějších vůdců:

V.I.Lenin vlastním jménem Uljanov, poloviční Žid po matce jménem Blank, doma mluvili jidiš a oženil se s židovkou. Trocký vlastním jménem Lejba Bronstein, Žid. Zinověv vlastním jménem Hirsch Apfelbaum, Žid. Lunačarskij nežid. Kameněv skutečné židovské jméno Rosenfeld a Sverdlov, taktéž Žid. Zde máme 6 předních vůdců revoluce, 5 z nich židovského původu náhoda?

1 1
možnosti

Situace na Ukrajině je nestabilní už nejméně 20 let. Jedna revoluce střídala druhou /modrá oranžovou a naopak/.  Teď hrozí občanská válka. USA, Rusko i EU by neměli soupeřit o to, kdo tady bude mít větší vliv, ale domluvit mírové řešení. Předně je třeba  chránit civilní obyvatelstvo. Celá léta posíláme vojáky zbytečně někam do Afganistánu, tady by jednotky OSN mohly pomoct.

3 0
možnosti

no.. pane blogere...již jsem to napsal na Váš minulý blog...já Vás neznám a pokud bych měl věřit Vám a nebo lidem ...kteří Vás údajně znají...budu věřit jim...Váš blog je absolutně neověřirelný v současné době ...a hlavně tam máte spoustu věcí převzaných...ani já nev

věřím ...že žijete na UA...mám tam pár známých...a ti mají informace jiné...pr

avda je ...že UA je velká země a Vy toho můžete zneužívat...já Vám osobně nevěřím...píši za svou osobu a myslím si ...že pokud někdo napíše ...že ani fotka není Vaše...tak jste důkladný manipulátor.....nevím komu přeji hezký den...ale přeji...ZD...;-);-)

4 3
možnosti

Se Sovětským svazem na věčné časy a nikdy  jinak? Tak z toho už jsme dávno vyrostli.

0 0
možnosti

Vy asi autorovi křivdíte. On si to i těžko může pamatovat. :-)

1 2
možnosti

To, co uvádí autor jako fakta jsou jen těžko ověřitelné informace. Jen pár slov k chrakteristice pisatele, kterou cituji:

"petrharazim.blog.iDNES.cz

Často cestuji. Jsem svobodomyslný člověk a občas i bohém. Nesnáším útlak a násilí. Svoboda je pro mne důležitá jako vzduch či voda."

Útlak, násilí a svoboda jsou pojmy, jejichž přesný výklad není jednoznačný. Je jisté, že člověk vlastně nikdy není svobodný a vždy se musí podřizovat. Pokud se tento nepodřídí většinou skončí ve vězení, či je v policejním hledáčku.

3 3
možnosti

Jistě. Nejlépe je zhodnotit autora. Česká internetová klasika. ;-D

6 2
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2432x
Autor se zajímá o historii a současnou společenskou a politickou situaci v zemích Evropy.



Na mé texty ani na jejich části si nevyhrazuji práva. Jakýkoliv text nebo jeho část může být citován nebo jinak použit. Žádná osoba ani organizace nemají právo omezovat svobodné a bezplatné šíření textů z tohoto blogu.