Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ještě jde o pravost veškerých fotografií, které se v souvislosti s Ukrajinou objevují. Modernější digitální fotoaparáty ukládají ke každému snímku ve formátu jpg (jpeg) záhlaví, které obsahuje řadu údajů (formát EXIF).

Je tam datum a čas pořízení snímku, rozlišení, nastavení clony, expozice, poloha aparátu, typ aparátu, program, kterým se snímek upravil, dokonce i GPS souřadnice (vestavěný GPS přijímač mají i kompakty, např. Sony) a spousta dalších údajů, viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Exif 

Nástroj k extrakci EXIF údajů lze stáhnout z netu. Ve Win 7 to částečně jde. Divím se, že to nikdo ze zdejších IT machrů a fotoblogistů ještě nezkusil.

Můžete to u všech uveřejněných snímků zkusit. A pak můžete spekulovat o jejich autenticitě.

0 0
možnosti
PB

..... tak šupitopresto zpátky na cs.wikipedia a zadáme "Jak se fotí s mobilem" a možete spekulovat až do soudnýho dne ! Příjemnou zábavu.

1 0
možnosti
JK

Na tomhle je vidět, jak se v dnešní době dají i perfektní důkazní materiály propagandisticky využít na obou stranách.

Já myslím, že pravdu se nedozvíme, tu si vzali do hrobu ti mrtví a s sebou zase ti, co to provedli. Jen hlupáci pak konstruují teorie, které přece "jasně dokazují", že to udělala "ta druhá strana".

A také si myslím, že nemá cenu dělat si iluze ani o jedné straně. Imperialistické Rusku vs. náckové z Ukrajiny. Opravdu si s tímto materiálem chcete vybírat stranu?

http://ehl.blog.ihned.cz/c1-62111620-az-prvni-zeleny-muzik-prekroci-hranice-zastrelte-ho

https://www.youtube.com/watch?v=NKuDzXAgdf4

0 0
možnosti
PB

..... tak sem se podíval na teho "mazlíka" Harazíma trocha z blízka. Proč bloguje tento expert žijící na Ukrajině pod fake profilem ? Pro všechny, bez rozdílu ideologií, barvy pleti a vyznání přikládám odkazy na zahraniční materiál, který náš slovutný analytik prachsprostě vyčoroval. Následně foto opatřil svými vlastními popisky. nebo původní poupravil tak, aby tato objevná zjištění koresponodovala s jeho nezvratitelnými závěry. Nemusím snad zdůrazňovat, že se originál snaží, na rozdíl od tohoto hnoje, odhalit pravé viníky a jejich praktiky na místě tragedie. 

http://vvv-ig.livejournal.com/690116.html

http://ersieesist.livejournal.com/813.html   (anglická mutace)

3 1
možnosti
JR

J41a72r39a 76R26a55n49k

9. 5. 2014 5:35

Proc se obcas nevyjadrite podobnym zpusobem pod blogy pana Plsera, ktery vykrade XXX blogu8-oRv

0 1
možnosti
KS

Zajímavé, onehda mě rusofobové na diskusi k některému z článků k této události vehementně ujišťovali, že tam neuhořeli žádní civilisté, nýbrž výhradně ruští teroristé.

Teď nás budou tito konspirační blouznivci přesvědčovat, že se tam snad z jistě propagandistických důvodů upálili sami.8-o

3 1
možnosti
JR

J72a49r36a 84R81a97n85k

9. 5. 2014 5:37

A jeste se pritom odstrelili, mrtvi se plazili dale a pak si zrejme chteli odlozit kalhoty, aby se nezmackaly;-O

1 0
možnosti
PS

P19e89t84r 51S51o27k95o47l

8. 5. 2014 21:15

Osobně se domnívám, že pravda bude někde uprostřed.

1 0
možnosti
DH

Autore jste lhář, vy dobře víte, že existují videa, kde se proukrajinští aktivisté dostávají do budovy z bočního vchodu. Takže proto, ti co byli uvnitř neměli úniku, přední vchod hořel a ze zadu se na ně řítil proukrajinský  dav. A jinak proč píšete své blogy pod několika jmény? To na důvěryhodností nepřidá. http://vlkovobloguje.wordpress.com/2014/05/07/den-vitezstvi-odesa-co-prozradily-fotografie-ktere-uz-znate-angela-merkel-a-game-over/

2 3
možnosti
JP

To je opravdu velice zajímavý pohled.

0 0
možnosti
JN

Určitě si to pečlivě přečtu. Ovšem je třeba zjistit kdo zemřel a kde se pohyboval posledních 200 hodin před smrtí. Do té doby je v podezření požár nebo specnaz(či jak se píše special force of Russia) - Je jasné že oběti na straně separatistů jsou pro Rusko požehnáním.

3 2
možnosti
PH

P40a84v18e19l 70H11e15k

9. 5. 2014 13:08

Specnaz - (Войска специального назначения – Vojska specialnogo naznačenija), zjevně velmi těžké pro Vás cokoli vygůglit ;-D

0 0
možnosti
JL

Velmi zajímavé.R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2432x
Autor se zajímá o historii a současnou společenskou a politickou situaci v zemích Evropy.



Na mé texty ani na jejich části si nevyhrazuji práva. Jakýkoliv text nebo jeho část může být citován nebo jinak použit. Žádná osoba ani organizace nemají právo omezovat svobodné a bezplatné šíření textů z tohoto blogu.