Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Analýza požáru v Oděse. Naplánovaná masová vražda? (18+)

Od útoku proruských radikálů na pochod zastánců ukrajinské jednoty a následného požáru Domu odborových svazů v Oděse uplynul skoro týden.  Během této doby se objevilo mnoho verzí událostí, mnoho výkladů, obvinění a nenávistných slov. Přesto celá tragédie doposud nebyla vyšetřena. Z nějakého neznámého důvodu v tom má jasno pouze Kreml, který tvrdí, že za neštěstím a velkým počtem obětí stojí „kyjevská chunta“. Dovolte nabídnout vám vlastní analýzu tragické události v Oděse. Upozorňuji, že v textu se budou objevovat drastické fotografie, proto prosím neplnoleté a osoby se slabším žaludkem, aby ve čtení nepokračovaly.

Po shlédnutí desítek videí a stovek fotografií z tragédie, která se  odehrála 2. května v Oděse v Domě odborových svazů jsem došel k následujícímu závěru:

NEJEDNÁ SE O POUHOU TRAGÉDII, KE KTERÉ DOŠLO Z DŮVODU NEOVLADATELNÝCH ŽIVELNÝCH POTYČEK, ANI Z DŮVODU NEORGANIZOVANOSTI LÍDRŮ A VELITELŮ OBOU STRAN, A DOKONCE ANI Z DŮVODU SUROVOSTI POBLÁZNĚNÝCH BĚSNĚNÍM RADIKÁLŮ, KTERÝCH BYLO DOST V JEDNOM U DRUHÉM TÁBOŘE.

JEDNÁ SE O DOBŘE NAPLÁNOVANOU MASOVOU VRAŽDU LIDÍ S DOPŘEDU PŘIPRAVENÝM PLÁNEM A DETAILNÍM SCÉNÁŘEM VŠECH FÁZÍ JEHO ĎÁBELSKÉ REALIZACE S CÍLEM OBVINIT ZE ZVĚRSTV JEDNU NEBO DRUHOU STRANU.

Ve své analýze nebudu vyjadřovat svůj názor na události a sympatie k žádné ze stran, ale prostě zdůrazním fakty, většina z nichž nenechá na pochybách více či méně rozumně uvažujících lidí, které se mně zdají lehce řečeno podivné a vyžadují detailnější prostudování.

Co mě tedy přesvědčilo zapochybovat o různých verzích tragédie, které se šíří internetem i mezi lidmi? První základní verze zní, že většina lidí v Domě odborových svazů uhořela zaživa nebo se udusila dýmem shodou tragických okolností. Že prý otevřená okna vrchních pater vytvořila komínový efekt a tah dýmu zdola, čímž zakouřila všechna patra. A několik podobných verzí o jakýchsi samovzníceních na několika poschodích. Možná to tak opravdu bylo, ALE… jakmile jsem uviděl první fotografie z místa tragédie, byl jsem šokován POZICEMI MRTVÝCH LIDÍ. Mnozí nevědí (ale není těžké to vygooglit), že ve většině případů se hořící člověk stočí do klubíčka, do pozice lidského plodu, pokud byl v době, kdy začal hořet živý a při vědomí. Většina těl v oděském Domě odborových svazů byla v pozici vypovídající o tom, že tito lidé byli v době, kdy hořeli, buď mrtví, nebo paralyzovaní.  

Druhá věc, která okamžitě upoutala mou pozornost, byla ta, že prakticky všechna mrtvá těla měla ohořelé hlavy, ale oblečení níže hrudníku bylo zcela nedotčené ohněm. A třetí věc, to je dost velký počet těl. Dokonce v Kyjevě, ve kterém byla požárem zničena mnohem větší budova odborových svazů, se většina lidí dokázala zachránit, přičemž počet pater kyjevského Domu odborových svazů je mnohem větší a tudíž i cesta k záchraně byla delší.

Kromě toho byl útok na oděský Dům odborových svazů živelný a davem lidí z centra města dopředu neplánovaný, což by logicky mělo vést k tomu, že boční a zadní část budovy neměla být nikým blokována, což by umožnilo lidem uvnitř najít cestu k záchraně. POKUD BY TATO CESTA BYLA. Ale fakty uvedené níže dosvědčují velké množství barikád uvnitř budovy, které blokovaly průchod a u kterých se zpravidla nacházela těla mrtvých. OTÁZKOU ZŮSTÁVÁ, KDO TAK RYCHLE VYBUDOVAL TYTO BARIKÁDY??? A POKUD BYLY VYTVOŘENY DŘÍVE, PROČ ZABLOKOVALY CESTU K ÚSTUPU?

Po nastudování podrobného popisu situace účastníků ze strany proruských sil jsem došel k závěru, že dovnitř zabarikádované budovy se proukrajinští aktivisté dostat nemohli, protože dveře byly zablokované zevnitř a okna přízemního patra jsou příliš vysoko. Toto je doslovný popis událostí z úst proruského bojovníka bránícího budovu: „Prostor za narychlo vybudovanou hradbou před budovou byl příliš malý, pro 10 – 15 lidí. Ti nejodvážnější se snažili odtud vést odvetnou palbu, ale brzy se mezi nimi objevili zranění a my jsme se stáhli do budovy odborových svazů a zabarikádovali dveře… Ale to byli zcela očividně bojovníci se zkušenostmi z podobných situací, protože se nesnažili prolomit dveře, ale začali útočit na okna a házet na budovu zápalné láhve“. Vše je to potvrzeno v prvních sekundách videa níže. Dále se dějí věci, které jsou podivné i pro samotné obránce budovy. Opět doslovně: „V tom okamžiku nám řekli, že se 'majdani' probíjejí ve třetím patře po druhé chodbě a je jedno, jak se tam dostali“. A pokračujeme dále doslovně: „Když jsem se hrnul a stavěl barikádu, pod dveřmi se objevil nějaký bílo-zelený kouř. Vzduch mi okamžitě vyrazil z plic. V jeden okamžik jsem si myslel, že se udusím“. NASNADĚ JE OTÁZKA – KDO BYLI TI LIDÉ, KTEŘÍ PUSTILI PLYN, JESTLI VŠECHNY VCHODY DO BUDOVY BYLY ZABARIKÁDOVANÉ ZEVNITŘ BRÁNÍCÍMI SE PRORUSKÝMI BOJOVNÍKY?

Podle mého názoru někdo, nebo lépe řečeno něco, protože to byli nelidé, uvnitř Domu odborových svazů v Oděse spáchal plánovanou masovou vraždu.

Nebudu se rozsáhle rozepisovat o svých domněnkách a závěrech, ke kterým jsem došel v tom, jakými metodami a způsoby byl provedený tento zvěrský scénář. Já pouze předložím fakta, která mě přesvědčila pochybovat o verzích, které se šíří společností.

Všechny materiály níže uvedené jsou sebrané z internetu a většina znich již byla oceněna mnohými uživateli a blogery, kteří stejně jako já pochybovali o oficiálních verzích a ponořili se hlouběji do problému.

Takže pěkně popořadě.

Události na Kulikově poli, náměstí, na kterém bylo dříve postaveno stálé stanové městečko proruských aktivistů a v jehož centru se nachází oděský Dům odborových svazů, začaly od zapálení stanů stojících na náměstí. Přičemž málo kdo obrátil pozornost na to, že ještě při ničení a povalování stanů a před jejich zapálením, V NICH BYLA NALEZENA BEDNA S FILTRAMI DO PROTIPLYNOVÝCH MASEK!!!

 


 

Otázkou je, proč lidi (a bylo jich více než 200) byli přesvědčení, že je třeba se zachránit v Domě odborových svazů a nerozutéct se z náměstí?

Druhá otázka. Kdo potřeboval protiplynové masky a proč je neměli lidé v budově? Měla protiplynové masky jen vybraná skupinka lidí? Jaký cíl měla tato skupina a lidé, kterým byly rozdané protiplynové masky? Věděl někdo o zvěrském plánu dopředu a připravoval se na něj?

A nyní to nejdůležitější: ve druhé minutě videa je vidět, jak ve třetím patře, za zavřeným oknem a bez pomoci jakékoliv přilétající zápalné lahve dochází k náhlému a prudkému zapálení ohně, zřejmě pomocí hořlavé směsi, přičemž dole nehoří ještě ani hlavní vchod.

Vyvstává otázka, co se rozhořelo ve třetím poschodí a kdo za tím stojí? Právě to je činnost skupiny „nelidí“ (a není důležité, z jaké strany barikády jsou) mající za cíl masové vraždění lidí, což potvrzuje účastník událostí. Právě ve třetím patře došlo k prvnímu vypuštění plynu a právě na tomto poschodí můžeme vidět místní ohniska požárů uvnitř kanceláří.  Výběr ohnisek požárů a jejich ranné stádium hovoří o tom, že to s největší pravděpodobností byly řízené zápaly a tudíž vraždy.

Otázkou také zůstává, kdo nahrával video sdílené výše a proč? Vypadá jako report pro někoho o průběhu plnění operace. Přičemž je jasné, že místo bylo dříve připravené a kameraman věděl, co kde a kdy se bude dít. I když v tomto případě se mohu mýlit a video bylo natočeno náhodou.

A ještě jedna zdánlivá drobnost, která však na sebe upoutává pozornost. V prvních minutách videa je vidět, jak na začátku útoku dav útočících hromadně odbíhá od budovy, což svědčí o obstřelu, který začal ze střechy budovy. Proč někdo očividně uměle držel dav zdáli od budovy, aby se nemohl dostat blíže nebo dokonce dovnitř? Co se mě týče, tak já se přikláním k názoru, že tuto střelbu někdo potřeboval k tomu, aby popravčí uvnitř budovy mohli dokončit svou práci, protože začátek obstřelu souhlasí s prvními záblesky v oknech ve 2., 3., a 4. patře.

Fotografie radikálů na střeše budovy oděského Domu odborových svazů nám napovídá, že lahve se zápalnou směsí byly dopředu připravené a přinesené na střechu. Na představeném videu je také vidět skupina lidí, která již byla připravená na střeše v době, kdy proukrajinští demonstranti teprve přicházeli na Kulikovo pole a co je nejdůležitější i v době, kdy se většina proruských bojovníků ještě nestáhla do budovy. Podbízí se pocit, že zaháněli lidi na porážku. A vytvořili veškeré podmínky k tomu, aby neměli jinou možnost, než jít na smrt.


 

Charakteristické označení speciálně vybrané skupiny.

A NYNÍ FAKTA:

U větší části obětí jsou ohořelé hlavy a ramena. Oděv níže hrudníku a pasu je zcela nedotknutý ohněm, což svědčí o imitaci uhoření v požáru, přičemž jde podle všeho o imitaci zakrývající vraždy.


 

U tohoto muže na nose zůstaly sluneční brýle, což vypovídá o tom, že když hořel, byl již mrtvý, nebo paralyzovaný.


 

Hlavy ohořelé, ale oblečení netknuté.


 

Na této fotografii vidíme zcela jasný čistý průstřel hlavy. Když se podíváme pořádně, všimneme si kaluže krve pod jeho hlavou.


 

Mladého muže a dívku na této fotografii nezabil oheň ani kouř. Nejsou zde žádné stopy sazí ani ohně. Navíc oba mají nepřirozeně stočené hlavy.


 

A nejdivnější záhady a nejstrašnější těla. Podívejte se pozorně na stupeň ohoření těl a na stupeň ohoření okolních zpravidla dřevěných předmětů kolem těl. Hned vedle těla je o zábradlí opřená dřevotřísková deska a na podestě je neohořelá dřevěná krytka radiátoru. To hovoří o tom, že zde požár nebyl silný, ale stav těl hovoří o opaku. Znamená to, že ohořelá těla sem byla přinesena? Nebo byla polita hořlavinou a podpálena?


 

Ta samá scéna z jiného pohledu:


 

- dřevěný panel na radiátoru, dřevěné zábradlí na schodišti, ani dřevotřísková deska neshořely.

- modrá elipsa – barikáda ze stolů, židlí a skříněk. Absolutně nedotčená ohněm, i když přímo před ní leží ohořelá těla.

- kde se vzala ta barikáda? S největší pravděpodobností byla vybudovaná, aby zablokovala únikovou cestu lidem ve vyšších patrech.

Zde vidíme zcela jasné stopy přesouvání těl po podlaze:


 

A nakonec tělo ležící přímo u hlavního vchodu do budovy. Proč tento člověk neutekl do hlouby budovy nebo na vyšší patra?


 

Takové masové vraždění nezůstává bez viditelných stop potvrzujících jeho naplánování a organizaci. Lidé ale bohužel většinou ve své zlobě a nenávisti nechtějí ani vidět takové na první pohled nedůležité faktory a pochopit smysl událostí.

A právě pochopení smyslu je nutné, abychom si uvědomili, že lidé jsou využívaní jako loutky. Opravdové vrahy je třeba hledat někde jinde.

Vzhledem k tomu, že zahynuli lidé z obou stran barikády, si myslím, že skupina „nelidí“, kteří během dne v centru města zabíjeli proukrajinské aktivisty, večer stejně chladnokrevně vraždila proukrajinské radikály. Jejich cíl je přece očividný: ZASÉT NENÁVIST! Bojím se, že se jim to povedlo.

Na závěr logická otázka: KOMU SE TO HODÍ? Nemyslím si, že by kyjevská „chunta“ takové bitkaření v Oděse potřebovala, navíc v době, kdy její protiteroristická operace vstoupila do aktivní fáze ve Slavjansku a Kramatorsku, kde se snaží vyhnout obětem mezi civilním obyvatelstvem. Navíc jsou události v Oděse jasnou ranou pro image vlády Turčinova a Jaceňuka.

Oděsa se na celé dva týdny před tragickými událostmi z 2. května přepnula na volbu primátora, na jehož post kandiduje více kandidátů než v Kyjevě. Obyvatelé Oděsy se rozhodli, že je to mnohem přitažlivější téma, než nějaká „republika“ a ztratily zájem o dění na Kulikově poli. Taková změna nálady radovala Kyjev a ukrajinské patrioty, ale určitě se nelíbila Kremlu, který pochopil, že Oděsu „ztrácí“. Pokojně diskutující oděský Majdan i Antimajdan určitě nejsou nejvhodnějším materiálem pro ruská média.

Události v Oděse pomohly Kremlu vyřešit celou řadu problémů. Kvůli nim se na nějakou dobu zastavila protiteroristická operace v Slavjansku a Kramatorsku, která došla do stádia, že už zbývalo jen zaútočit na skrýše teroristů. Bez mnoha obětí by se to zřejmě neobešlo, ale bylo by to opodstatněné, tím spíš když v Slavjansku byli jako rukojmí drženi členové mise OBSE. Proto se do Slavjansku rychle rozjel poslanec Putina Lukin, který nejdražšímu Ponomarjovu nařídil je propustit, a FSB mezitím v Oděse organizovala pouliční válku, jejíž obraz měl posílit mýty o „trestné výpravě“. Ve výsledku tragických událostí se Kremlu podařilo opět „nastartovat“ Oděsu, podnítit v ní odvetné vášně a svatojiřští kavalíři na Donbasu dostali čerství vítr do plachet pod heslem „POMSTA ZA ODĚSU“ a iluzi, že jih Ukrajiny stojí za proruským východem.

 

Autor žije na Ukrajině

Autor: Petr Harazím | čtvrtek 8.5.2014 15:38 | karma článku: 27,37 | přečteno: 3694x
  • Další články autora

Petr Harazím

SSSR by ani za nic nezvítězil bez Velké Británie a USA

Nerad o tom mluvím, ale musím i vzhledem k těm všem, kdo položil svůj život za to, abychom my žili. I vzhledem k těm, kdo si to nepamatují, nebo nechtějí pamatovat a vědět. A já jim to chci připomenout.

7.5.2018 v 17:41 | Karma: 45,78 | Přečteno: 12000x | Diskuse| Společnost

Petr Harazím

Nesouhlasím se sovětskou lží Putlera

Nesouhlasím s tvrzením, že Sovětský svaz vstoupil do Druhé světové války 22. června 1941. Již podepsáním dohody o neútočení 23. srpna 1939 a jejích tajných příloh, Stalin a Hitler vstoupili na cestu rozpoutání 2. světové války.

13.5.2016 v 13:09 | Karma: 34,84 | Přečteno: 2288x | Diskuse| Společnost

Petr Harazím

Role Rudé armády v osvobození Prahy

Pražské povstání vypuklo 5. května 1945 v hlavním městě Praze. Česká národní rada vydala prohlášení o konci Protektorátu a o převzetí vládní a výkonné moci. Nejdříve probíhaly demonstrace, které brzy přešly do otevřeného odporu.

5.5.2016 v 16:20 | Karma: 30,94 | Přečteno: 2020x | Diskuse| Věda

Petr Harazím

Příznaky fašismu

Dr. Lawrence Britt, politolog, zabývající se studiem fašistických režimů Hitlera, Mussoliniho, Franka, Suharta a Pinočeta, došel k závěru, že všechny totalitní režimy mají 14 společných znaků, které tvoří charakteristiku fašismu.

8.5.2015 v 16:38 | Karma: 28,44 | Přečteno: 2072x | Diskuse| Společnost

Petr Harazím

Krátká analýza: vítězové a poražení v ukrajinských volbách

Na Ukrajině se včera konaly předčasné parlamentní volby, které měly dokončit proces přeměny ukrajinské společnosti a politické scény nazývaný Euromajdan, Evropská revoluce na Ukrajině nebo také Revoluce důstojnosti. Kdo opravdu volby vyhrál a kdo byl poražen? Předkládám vlastní krátkou analýzu.

27.10.2014 v 16:10 | Karma: 16,28 | Přečteno: 1207x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Hromadná nehoda u letiště blokuje Pražský okruh, jedno z aut je na střeše

29. dubna 2024  16:33,  aktualizováno  17:56

Všechny složky integrovaného záchranného systému zasahovaly na 27. kilometru Pražského okruhu, kde...

Řidič auta taženého na laně si zamkl volant, neovladatelný vůz skončil v kolejišti

29. dubna 2024  17:52

K neobvyklé nehodě vyjížděli policisté a hasiči na místo nedaleko Hanušovic na Šumpersku, kde...

Česko a Německo sdílí pohled na válku Ruska proti Ukrajině, řekl Pavel

29. dubna 2024  6:03,  aktualizováno  17:20

Česko a Německo podle prezidenta Petra Pavla sdílí pohled na válku Ruska proti Ukrajině, na...

Čarodějnice bez ohňů? V části Česka vydali zákaz, hrozí požáry

29. dubna 2024  15:14,  aktualizováno  17:02

Ve Středočeském kraji se od úterý nesmí zapalovat oheň, a to ani na zahradách v blízkosti lesa nebo...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2432x
Autor se zajímá o historii a současnou společenskou a politickou situaci v zemích Evropy.



Na mé texty ani na jejich části si nevyhrazuji práva. Jakýkoliv text nebo jeho část může být citován nebo jinak použit. Žádná osoba ani organizace nemají právo omezovat svobodné a bezplatné šíření textů z tohoto blogu.