Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Ono to je s tým prevzatím pohanských tradícii kresťanstvom trochu inak. Neustále sa hovorí, ako Cirkev "znásilňovala" myslenie ľudí a násilím pretláčala medzi ľuďmi svoje učenie. Ale ako je potom možné, že pohanské tradície prežili viac ako 1.000 rokov? A to nie je len náš prípad. Podobne si čiastočne svoje tradície zachovali aj Indiáni v Južnej Ameriky a domorodci v iných častiach sveta.

Šibačka či veľkonočné vajíčka nemajú so slávením Veľkej noci v kostoloch nič spoločné.

0 0
možnosti
JP

J11o38s38e18f 73P14o49t80r

1. 4. 2013 21:08

a co jste tím vlastně chtěl říct ? Vy jste někdy viděl, že křesťanská liturgie se zabývá pomláskou, nebo barevnými vajíčky?

Ježíš kristus byl ukřižován v době největšího židovského svátku, kdy se slaví propuštění z egyptského otroctví. Ne tedy, že by církení představitelé uměle zvolili tento termín, ale ten automaticky plyne z termínu židovského.

Palestina a Egytp leží v subtropickém pásu, kde nástup jara nic neznamená.

Že se Velikonoce kryjí s nástupem jara je prostě náhoda, a zkumulovaly se  náboženské oslavy a lidové tradice - a to je špatně ?

0 0
možnosti
RH

Ale to je přece obecně známo a uznáváno. Ježíš byl ukřižován v době svátků..

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2432x
Autor se zajímá o historii a současnou společenskou a politickou situaci v zemích Evropy.



Na mé texty ani na jejich části si nevyhrazuji práva. Jakýkoliv text nebo jeho část může být citován nebo jinak použit. Žádná osoba ani organizace nemají právo omezovat svobodné a bezplatné šíření textů z tohoto blogu.