Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RS

Všechny tři mýty skvěle pasují i na události v Kyjevě.

5 2
možnosti
PS

Pokud separatismus nema podporu obyvatel, proc tedy vlada sama neinicuje referendum? Uklidnili by situaci a vyjasneni pozice obyvatel by jim dalo nevyvratitelny argument v dalsim postupu proti separatistum.

16 2
možnosti
Foto

I94v68a65n 71M18a83r57e80k

8. 4. 2014 19:06

Zřejmě jste "objevil Ameriku" ? ! ? ! Už po II.Svět.válce se z fanatických politruků stali církevní hodnostáři ,většinou popové takže tímto léty osvědčeným způsobem se "objevili" i "noví" vůdcové na Ukrajině ? ! R^

1 0
možnosti
MR

konecne se ozval nekdo kdo tam zije R^R^R^

4 2
možnosti
ZK

Z30d18e41n25a 37K20o22č64í

8. 4. 2014 19:01

Zajímavé - Hubarev je velice ojedinělé příjmení.!!!!!!

Gubarev - je běžné, ale v Rusku prakticky nenajdete žádné jméno, které by obsahovalo písmenko H. Možná, že na Ukrajině je to jinak, ale zdá se mi spíš, že autor pouze převzal údaje z protiruského anglicky psaného tisku, aniž by na Ukrajině opravdu byl. ;-(

9 10
možnosti
LC

Zlatá slova autore. Lidé v Česku přímo hltají ruská média. A nějaké proruské demonstrace na Ukrajině, to je volovina. Jedná se o pár pomatenců. Včera nám na ČT24 Karas v reportáži, tak říkajíc z místa činu, sdělil, že v Doněcku se proruské demonstrace zúčastnilo 50-100 radikálů, pravděpodobně fotbalových chuligánů, řízených ruskou tajnou službou. Pište dál, ať jsme objektivně informováni.

5 3
možnosti
JC

A jakpak jste přišel na to, že "lidé v Česku hltají ruská média"? 8-o

1 4
možnosti
AG

Tolik mýtů najednou.

A co ten mýtus o vůdcích vzešlých z lidu na Majdanu?

Ohýbáte fakta jak Vám to vyhovuje a divíte se, že jiní je ohýbají opačným směrem.

Ale nevadí.

Pokud opravdu žijete na Ukrajině a doufám, že na té východní části , tak musíte uznat, že se tamním lidem moc nelíbí chování jejich tak zvané vlády. Pokud žijete na západě tak asi budete podporovat rádo by demokratickou opozici a její násilně nenásilný převrat a příklon k EU včetně omezení práv nejen Ruské ale i ostatních menšin.

Z mého pohledu je tam situace taková, že pokud nebudou co nejdříve parlamentní volby , tak je Ukrajina na počátku občanské války a to ne pro politiku ale kvůli ekonomické situaci a různých pohledů na její řešení.  Čekají je těžké časy a nevidím tam nikoho, kdo by byl ochoten a hlavně schopen celiu situaci stabilizovat a vyřešit. Nebo Vy tam takovou osobnost vidíte?

17 10
možnosti
JN

Fungování vlády se vždy projeví až po letech.

1 1
možnosti
JN

Vždy přijde zahřmění, před bouří. Jen je třeba postavit hromosvod a ne fandit blesku. Jinak článek je přesný rozbor s konkrétními jmény, je tak faktický až je nudný. Dobrá práce, vím jak je těžký dobrat se reálií.

0 2
možnosti
MH

Píšete, že scénář nápadně napodobuje Krymský a zároveň, že účast na shromážděních je mizivá. To mi moc nápadně podobné nepřijde po tom co jsem viděl plná náměstí na Krymu.

Také bych rád věděl kde se vzalo tolik (Vámi zmiňovaných) zraněných a dokonce zabitých, když o nich neinformovala ani ČT.

4 1
možnosti
RF

Mě se líbí ta terminologie. Když se nám to hodí, tak jsou to "bojovníci za svobodu" nebo "bojovníci za samostatnost" . Když se nám to nehodí jsou to "separatisti" :-)

12 7
možnosti
MU

Separitismus je snaha o oddělení určitého území. Bojovníci za svobodu většinou bojují o  život.

8 0
možnosti
MK

Zapoměl jste na mýtus největší a ten je o ruské touze připojit jihovýchodní UA k Rusku. Pokud by Putin hodlal vyrazit na západ už by dávno připojil Bělorusko, které se samo nabízí, pokud se však dlouhodobě staví k takovým akcím rezervovaně je evidentní, že to s tím tažením na západ nebude tak horké.

Ono je dobré se realpolitice vždy zamyslet komu co prospěje a separatismus na východě je rusům možná sympatický, ale žádná eskalace se jim do krámu nehodí. Oni totiž už mají vše co potřebují. Nechtěli riskovat Krym, ten už je však jejich a co se zbytku UA týká je lepší ho získat takřka celý než násilím připojovat části. Jakýkoliv pohyb jejich vojsk by navždy znemožnil ruský vliv ve zbytku země. Proto je nepoměrně lepší, předvést Ukrajincům jak by se mohli mít pod ruským vlivem na Krymu a vytrvale ekonomicky torpédovat jakýkoliv rozvoj ve zbytku země a v klidu pozorovat jak se tam trápí EU. Po pár letech jim pak Ukrajinci skočí do náruče sami. EU zatím ještě nikdy neřešila zemi s tak rozbujelou kleptokracií, s tak mizernou ekonomickou situací a výhledem jakou je Ukrajina. Jak růst jejich životní úrovně po Majdanu dopadne je nasnadě, EU to neutáhne, spousta se rozkrade a co bude moci rus omezit to udělá, navíc se silnou kolonou v zemi.

Rusko naopak musí mít nyní silný zájem o co nejrychlejší a nekrvavé ukončení separatistických tendencí na východě, naoko budou zuřit, ale dokud se nezačne skutečně střílet je to pro ně OK. Až válka, do které by museli vzhledem k předhcozím proklamacím o ochraně rusů chtě nechtě jít, by jim hodně ztížila život. Mezinárodní izolace, konec nadějí na získání zbytku země, neokupovaná UA v NATO - proč by to proboha dělali.

14 7
možnosti
JZ

Rusko akorát slibuje a skutek utek. O tom už se přesvědčili v jižní Osetii a teď na Krymu, kde ohlášené zvýšení důchodů se nekonalo. Země jako Rusko, kde jsou platy a důchody o třetinu nižší než v ČR, která neumí svým lidem zajistit slušné zdravotnictví, má zastaralou infrastrukturu, nedokázala postavit dálnice mezi velkými městy, kromě ropy a plynu nemá co nabídnout, s masivní korupcí, nedokáže lidem zajistit slušnou životní úroveň.

Západ Ukrajiny nebude chtít pod ruský vliv za žádnou cenu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2432x
Autor se zajímá o historii a současnou společenskou a politickou situaci v zemích Evropy.



Na mé texty ani na jejich části si nevyhrazuji práva. Jakýkoliv text nebo jeho část může být citován nebo jinak použit. Žádná osoba ani organizace nemají právo omezovat svobodné a bezplatné šíření textů z tohoto blogu.