Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

;-Dtrochu méně emocí a více rozumu. Západní ekonomové po uzavření dohody rusko čína už mluví o přerozdělení světa v ekonomickém směru... hezký večer při mínusování,,,;-D

4 4
možnosti
TK

Nevím, jak na Ukrajině, ale tomuto my tady v Česku říkáme "Přání otcem myšlenky.."  ;-)

7 2
možnosti
JK

Myslím, že Rusové tak jako tak dosáhli svého. Pro důkaz mi stačí body dva:

1) Obsadili Krym, který je dlouho tlačil jako kámen v botě. Tím mají svůj černomořský přístav zpět a jako bonus dostali celou ukrajinskou flotilu a pár tanků jako třešničku na dortu.

2) Vám Ukrajincům nezbylo než srazit podpadky a uznat ruskou menšinu na východě a jejich svébytnost. Všechny tendence zatrhnout jim ruštinu a přivázat je pevněji ke Kyjevu jsou fuč. Budete jim muset přiznat větší autonomnost a budete je muset respektovat a sledovat, jak ta menšina roste a získává na síle. Nebudete s tím moci udělat vůbec nic. A až přijde čas, východ Ukrajiny spadne Rusku do klína jako zralá hruška sám. Teď by si s ním stejně nevěděli rady a oni to ví, proto si ho nevzali, i když klidně mohli. Nikdo by jim v tom nezabránil.

Přestaňte si lhát do kapsy. Prachy nemáte, historii nemáte, tradice nemáte, nemáte ani žádné bohatství, které by stálo za řeč, nikdo o vás nestojí. Neříkám to, že bych fandil Rusům, to chraň bůh. Jen konstatuji fakta. Máte před sebou ještě dlouhou cestu a rozdělení na dvě části by vám naopak prospělo.

24 10
možnosti
JA

J91a11n 95A55d68á25m14e94k

26. 5. 2014 21:25

1. Myslím, že Rusko ztratilo sympatie i orientaci Ukrajinců. Bez Ukrajiny nemá euroasijská zóna volného obchodu smysl, protože UA je potenciální agrární velmoc (co se toho v Rusku vypěstuje?). Rusku, jako nejvýchodnější výspě západní civilizace dnes nezbývá než se orientovat na Čínu, která je však mnohem rafinovanější, agresivnější a pragmatičtější než Rusko samotné, namísto, aby se integrovala s tolerantní Evropou. Čína bude platit za ruský plyn méně - hlavní ruskou komoditu.

2. Ukrajina vždycky byla a je tolerantní, multietnická, vesměs bilinguální země.

3. Ukrajina má tradici a historii, bez ohledu na to, jestli o tom pan Krákora nemá ani tucha. Doporučuji dokumentární seriál "The Birth of Nation", který je i na youtube. Ukrajina nemá prachy, na to není třeba zvláštní úsudek. Ale alespoň má víru. To je možná víc prachy.

14 10
možnosti

Dekuji za informaci. Kama. :-)R^

9 3
možnosti
JK

J71a64n 16K13r26a95u78s

26. 5. 2014 20:57

Autore, můžete vysvětlit, jak díky prezidentským volbám získá legitimitu divokým hlasováním v parlamentu posvěcená ukrajinská vláda?

13 2
možnosti
Foto

http://beautifulwomenandmen.blogspot.cz/2009/04/patrick-kafka.html

Ještě jste tento blog pod vylhanou identitou nezrušil? A co autorská práva na fotku, máte je?

11 4
možnosti
SS

To, že žijete na Ukrajině ještě z Vás nedělá znalce politických hrátek světa s Ukrajinou...

Rusko nic neprohrálo, stále je tady dluh za plyn a ten se v první řadě musí splatit, na ceně se nakonec dohodnou. Evropa se bez Ruska také dost dlouhou dubu neobejde. Mně zaráží ta hysterie ohledně Ruska , Krymu a Ukrajiny, ale že tak západní země neměří stejně např. Číně či Saudské Arábii, kde se dějí lidskoprávně daleko horší zvěrstva na lidech...Nebude to tím, že peníze z těchto zemí nesmrdí a jsou až na prvním místě?!

8 3
možnosti
ZK

Z11d51e46n37a 93K91o39č71í

26. 5. 2014 20:56

Petr Harazim je smyšlená postava, která na ukrajinbě nežije - a pravděpodobně tam nikdy ani nežil. Někdo si prostě vymyslel cizí identitu a tady lže a snaží se pouze manipulovat veřejné mínění.  Podobné lži by neměl cenzor vůbec povolovat. ;-(!!

10 8
možnosti
JS

Rusko neprodělalo žádnou porážku. Žádná vidět není, ruský politický systém a podpora Putina posílila. Ekonomické mínusy mohly existovat, ale byly zažehnány. Zpřesnil se politický cíl. Co je tedy porážka? Ty žiješ na Ukrajině, já mám přátele v Rusku. Ti to vidí jinak a rozhodně z jejich očí není vidět pláč. ;-) Zhodnotím informační kvalitu článku. Názor občana s polopravdou informací bez vidění celé hry, vykládající nám polopravdy. Porošenko je další prohra. Ukrajinci, za všechno si ale bohužel můžete sami. Začali jste si to sami.

10 5
možnosti
ZS

Pozitivní dopad voleb je, že Majdanisté jdou od válu, tyhle volby skončily jejich totální porážkou. Tahle banda politických diletantů hodně přispěla k tomu, že se situace takto vyhrotila.

Další vývoj na Ukrajině se bude odvíjet od toho, zda nový prezident bude ochotný hledat smírné řešení nebo se rozhoří občanská válka naplno. Hlavní bude, jestli se podaří stabilizovat ekonomickou situaci, která je tragická, a zda nabídne nějaké východisko z toho totálního marasmu, který tam panuje. Jakmile budou mít lidi co do huby a přestane strašení atomem a vyvražděním všech, co mluví rusky, může se situace zklidnit.

11 2
možnosti
JS

Přejme Ukrajině hlavně klid ať už tam vládne kdokoli. Bohužel historie ukazuje, že jedna revoluce střídala druhou a občané tím trpěli. Jen doufejme, že se uklidní boje a nezačne občanská válka, ke které to není daleko.

7 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2432x
Autor se zajímá o historii a současnou společenskou a politickou situaci v zemích Evropy.



Na mé texty ani na jejich části si nevyhrazuji práva. Jakýkoliv text nebo jeho část může být citován nebo jinak použit. Žádná osoba ani organizace nemají právo omezovat svobodné a bezplatné šíření textů z tohoto blogu.