Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Autor prý žije na Ukrajině - a dnes opět použil jinou svoji fotografii. !!;-);-);-)

Pokud by tam skutečně žil, nemohl by se tak fatálně mýlit. ;-)

1 0
možnosti

Kdo by nepřál Ukrajině aspoń nějakou budoucnost, ale problém bodu 5 i 6 je, že protikandidáti Porošena, v podstatě politika preferovaného protektory Ukrajiny, čelili nátlaku, kandidát regionu i komunistické partaje, kteří měli jakous takous šanci - prvnímu vypálili nakonec celý dům, byl i napaden nejednou fyzicky, ten druhý čelil fyzickým útokům. Toto je bohužel prokazatelné a neprovedli to separatisti, když oba bydlí a pracují mimo Luhansk a Doněck, u nacionalistických politiků jsou kandidátky vůbec temnou věcí, dodnes nikdo nevyšetřil vraždu Muzyčka z Pravého sektoru, a kdo měl na tom zájem. Porošenko bezesporu získal velkou podporu, ale jednoduše přehlédnout předvolební záležitosti také nelze. Bod 4, západ se jednoznačně začal opírat o oligarchy, kteří rychle převlékli kabát,mj. ještě v době majdanu jsem psal blog o tom,že oligarchové budou rozhodovat o osudu Ukrajiny, nyní jde o to, zda se Ukrajina opět nenechá vláčet plutokracií (tentokrát pod jiným nátěrem) a přikročí se k vyšetřování těchto vpravdě hrobníků demokracie na Ukrajině po 20 let, bod 1 bohužel splńuje minimálně znaky, že parlament je pod nátlakem, viz všelijaké urychlené hlasování nad rychleslepenými zákony v době, kdy majdan odtranil plot parlamentu a ozbrojenci si vyřali pelmeně pod okny rady, což jeho legitimitě moc nepřidává. Bod 1 - vláda nezískala nic, volil se prezident, parlamentní volby - klíčové pro další vývoj, jsou zatím v nedohlednu.

0 0
možnosti
Foto

Oligarcha a miliardář Porošenko je člověk, který se sám podílel jak ekonomicky, tak i mocensky na systému, který Ukrajinu přivedl k bankrotu. Toto korupční oligarchicko-monopolistické ukrajinské prostředí je ovládané v současné době jen několika málo lidmi a Porošenko, spolu s Achmatovem, Novinským a spol., patří mezi ně. Výčet společností, které Porošenko vlastní, je úctyhodný a není mezi nimi jen továrna na čokoládu, jak se uvádí v českém tisku. Porošenko vlastní průmyslové komplexy (potravinářství, sklářství, lodě, metalurgie) a mediální společnosti (TV, rozhlas). Založil Stranu regionů a dostal Janukoviče do prezidentského křesla. Za jeho vlády byl ministrem. Porošenko bude spolupracovat s Ruskem, protože tam má silné ekonomické zájmy - víc jak 70 % jeho aktivit s Ruskem obchodně souvisí. O tom, že by v případě Porošenka Rusové něco prohráli, nemůže být ani řeč. Velká část Ukrajinců má pro Porošenka přezdívku - Porosjonko.

2 0
možnosti
Foto

Pane autore, mýlíte se téměř ve všech bodech. Bod 1) Vláda se zatím nezměnila, byl zvolen pouze nový prezident. 50% Ukrajinců nadále nazývá dočasnou kyjevskou vládu chuntou, rozpory jsou tedy stále přítomny. Bod 2) Politické nepokoje přetrvávají viz bod 1) Navíc - východ Ukrajiny odmítá jak dočasnou vládu, tak i Porošenka. Bod 3) V Doněcké a Luhaňské oblasti se voleb zúčastnilo jen 10 - 15% voličů, ostatním to bylo buď znemožněno, nebo se nechtěli zúčastnit. Bod 4) Porošenko není tak akceptovaný politik, jak uvádíte. Za prvé ve volbách dostal "pouze" kolem 55% voličských hlasů a to mu zajistilo vítězství. Prezidentských voleb se pak zúčastnilo kolem 55% oprávněných voličů. To zn. že jeho reálná podpora je někde kolem 30%. Mluvím o tom proto, že za normálních okolností by to nehrálo velkou roli, prostě Porošenko zvítězil a víc se to nemusí řešit. Jenže Ukrajina v normální situaci není a je jasné, že názorové rozdělení Ukrajiny trvá i v případě vítězného Porošenka. Jeho zvolení však bylo legitimní a to je snad dobrá zpráva. Bod 5) Souhlas Bod 6) Porošenko je z party Janukoviče. Stranu Regionů dokonce založil a Janukovičovi pomohl vyhrát volby. Za odměnu se stal ministrem v jeho vládě. Rozdíl mezi Janukovičem a Porošenkem zase až tak velký není, Porošenko má jen víc peněz a bez něj by se Janukovič prezidentem nikdy nestal.

3 0
možnosti

Hm, a k čemu jim to bude, až se UA ekonomicky zhroutí. Teď by mne zajímalo, kdo bude kupovat ty jejich dluhopisy, ani nevím, jaký mají rating. Ale můžete si na ně stoupnout do fronty :-D

1 1
možnosti

Tak zatím, se zdá, že je to přesně naopak - jsou výhrou Ruska.:-)

2 2
možnosti

Článok sa dá zhrnúť jednoducho: "Čo sa babe chcelo, to sa babe prisnilo." ;-D

Rusko má Krym a viac už nepotrebuje. Takéto argumenty slúžia len ako pseudo-dôkaz, že Ukrajina je vlastne víťazom. ;-D Putin má viac než na začiatku roku vôbec mohol dúfať.

6 2
možnosti

Rusko prohrálo možná tak v Donbasu, ale jinak byli tyhle volby a jejich průběh se stovkami stížností proti regulernosti prohrou demokracie. Od fotek v průhledných urnách do komínku srovnaných hlasů, po kampaň. 

Výhra Pruščenka člověka co vládl s Janukovyčem a pak přestoupil k Tymoščenkové, mafiána a zločince možná taky prohrou Ruska je, ale primárně je prohrou Ukrajinců.

3 3
možnosti

Už německý kancléř Bismark říkal, že politika je umění možného. Vítězství  Porošenka tímto možným je dnes na Ukrajině. Nepoměřujme země světa našimi kriterii. Ani Putin není zloduch, ale na ruské poměry demokrat až dost. Porošenko je sice oligarcha, ale zdá se, že bude akaceptovatelný z východu i západu. A to je v této chvíli pro Ukrajinu a její další vývoj nejdůležitější. Jen jí nesmí EU znovu nabídnout další asociační dohodu. Rusko nemůže připustit, aby na své západní hranici mělo vzápětí i NATO.

6 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2432x
Autor se zajímá o historii a současnou společenskou a politickou situaci v zemích Evropy.



Na mé texty ani na jejich části si nevyhrazuji práva. Jakýkoliv text nebo jeho část může být citován nebo jinak použit. Žádná osoba ani organizace nemají právo omezovat svobodné a bezplatné šíření textů z tohoto blogu.